Les ja existents i històriques entitats Unió Esportiva d’Horta i Unió Atlètica d’Horta van decidir unir-se i portar conjuntament la gestió el Centre Esportiu Municipal Horta.

Des de la inauguració del complex, l’any 2011,el seu objectiu sempre ha estat apropar la pràctica esportiva de qualitat i l’esport de competició a la zona amb l’entusiasme de convertir-se en referent esportiu de tots els veïns i veïnes  del barri d’Horta.

L’any 2011 es va obrir només una primera fase del projecte que es tenia previst i no ha estat fins a finals del 2018 quan es va inaugurar la segona fase.

Una segona fase molt esperada i que col·loca al CEM com un dels millors equipaments esportius de la ciutat de Barcelona, capaç d’acollir més de 700 esportistes i més 3000 abonats, amb espais i serveis d’última tecnologia i qualitat i una relació qualitat-preu a l’altura de lo que el barri necessitava.

La unió esportiva d’horta

La primera de les integrants d’aquesta nova entitat, la UNIÓ ESPORTIVA D’HORTA, neix l’any 1953 amb el nom de CLUB NATACIÓ HORTA, per passar a dir-se UNIÓ ESPORTIVA D’HORTA l’any següent. Al principi, l’activitat se centrava en la natació, però poc després va ampliar horitzons mitjançant les seccions de bàsquet, handbol, hoquei patins, patinatge artístic i frontó. Des de la seva fundació, la UNIÓ ESPORTIVA D’HORTA ha tirat endavant una tasca importantíssima de promoció esportiva, i ha afavorit l’accés a l’esport i a l’activitat física tant dels més petits com del públic adult.

Les escoles d’iniciació en totes les seccions han permès a la Unió Esportiva d’Horta formar part de manera activa de la vida dels veïns. N’ha ensenyat a nedar una bona pila, ha mantingut equips de waterpolo i hoquei patins a 1a Divisió Nacional i ha fet que patinadors, en la modalitat de patinatge artístic, arribessin a conquerir títols nacionals fins a arribar a un 5è lloc en uns campionats del món.

Un bon nombre d’esportistes destacats han format part de la nostra família esportiva: Gabriel Hernández Paz (waterpolo olímpic). Dani García Gadea (waterpolo universíada) i Xavier Garcia Gadea (waterpolo olímpic). Antoni Peña Pulido (campió del món júnior de natació), els germans Mur (campions d’Espanya i d’Europa de patinatge per parelles i número 5 del món), els germans Dalmau (campions d’Espanya i d’Europa de patinatge per parelles), Fernando Pujalte (campió del món amb la selecció espanyola d’hoquei), Marina Cañestro Pallas (campiona d’Espanya absoluta de natació) i Erika Villaecija (campiona d’Espanya, d’Europa i del món de natació). Avui dia, la Unió Esportiva d’Horta té presència i representació en cinc modalitats esportives amb més de 500 esportistes federats i disposa d’escoles d’iniciació esportiva per a cadascuna de les modalitats.

Breu història de la Unió Atlètica d’Horta

La història de la Unió Atlètica d’Horta, l’altra integrant de l’HORTA ESPORTIVA AIE, comença l’any 1922, quan el Club Esportiu Autonomia i l’Athletic Baseball Club van decidir fusionar-se. La Unió Atlètica d’Horta va haver de fer una peregrinació per diferents camps fins que es va establir al Feliu i Codina, el camp del barri. L’any 1952, l’equip de futbol va pujar en el primer ascens a Tercera Divisió, on va romandre-hi set temporades. En aquests moments, es troba a Primera Catalana, té escola d’iniciació esportiva i quasi 250 esportistes federats. Hi ha hagut noms gloriosos en la trajectòria blanc-i-negra, com és el cas de Zabalo, Bardina, Arcas, Vicente, Celdrán, Datzira, Paredes, Marín, Giménez, Mir o Toribio.