Èxit en la Celebració de «Dona i Esport» a la Unió Esportiva d’Horta

 

La setmana del 23 al 27 d’octubre, es va dur a terme un esdeveniment pioner i enriquidor, centrat en la participació de la dona en l’àmbit esportiu. Sota el títol de «Dona i Esport», es van realitzar diverses activitats que van impulsar diàlegs enriquidors i reflexions profundes sobre la presència femenina en el món de l’esport.

La primera activitat va ser l’escape room Dona i Esport. Joves d’entre 12 i 13 anys van participar-hi, posant a prova les seves habilitats i la seva capacitat d’analitzar situacions relacionades amb la igualtat de gènere en la societat actual.

La segona, va ser la presentació del llibre «Dones que viviu en la tempesta», de Maria Gas de Cid. Va comptar amb la participació de 20-25 assistents, generant una jornada profundament interessant. Es van abordar temes sensibles com el tràfic de persones a Barcelona i la responsabilitat de visibilitzar i tractar a aquestes persones com a individus, no com a invisibles. També es va posar l’accent en la feina dels treballadors/es socials en aquest context.

Per últim, la taula rodona va ser un dels moments àlgids de l’esdeveniment, que va comptar amb la participació de figures destacades de l’esport femení, com Ana Godoy, Triatleta Olímpica; Erika Villaécija, Nedadora Olímpica; Raquel Ocaña, Responsable de la Secció de Patinatge de la UEH; Lídia Flaqué, Membre de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Natació i pionera al waterpolo femení, i va ser moderada l’Helena Canadell.

Durant aquest debat, es van abordar diversos temes cabdals per al paper de la dona en l’esport. Es va destacar la necessitat de més dones en rols directius i com a entrenadores. No obstant això, es va reconéixer l’increment en el número d’atletes dones, especialment en disciplines com natació, waterpolo, triatló i patinatge.

El repte de conciliar els estudis amb la pràctica esportiva va ser un punt central, així com el suport que brinda l’equip en els moments més difícils de l’adolescència, la qual cosa ajuda a que menys atletes abandonin la pràctica esportiva.

Es va subratllar la dificultat que afronten les dones per accedir a rols d’entrenadores en equips de nivell elevat, sovint relegades al càrrec dels més joves en lloc de ser reconegudes com a professionals de l’esport.

 

La nostra entitat germana s’enorgulleix d’haver celebrat una segona edició d’aquesta setmana dedicada a la dona i l’esport, reconeixent la importància de continuar abordant i promocionant l’equitat de gènere en l’àmbit esportiu i social.